Добре дошли! Можете да влезете или да създадете нов профил
Кошницата е празна!

Как да подготвим кожата си за есента?

Как да подготвим кожата си за есента?

Eсента се завръща и е време отново да опаковаме летните дрехи и да ги приберем в гардероба за сметка на есенно-зимните и така да се подготвим за захлаждането, променливото и влажно време и кратките дни на зимата. Промяната на температурата и влажността засяга най-вече кожата на човек. Тя е най-големият орган в нашето тяло и за да се справи с тези промени се нуждае от допълнително внимание и грижи. Освен подмяната на гардероба, ще трябва да направите още няколко стъпки, за да подготвите кожата си за предстоящите дъждове и студове. В тази статия ще разберем как да се грижим за кожата си в есените дни, за да е здрава и подготвена за неблагоприятната зима. Ето и няколко съвета за да подготвите кожата си за есента: Съветите на кожните специалисти и дерматолози е, че ако не подготвите или незнаете как кожата си за есента, ще бъде много трудно тя да остане здрава и защитена от неблагоприятната зимна атмосфера. 
Експерт дерматолозите, специалистите за грижа на кожата и козметичните експерти публикуваха резултатите от съвместно проучване на техники и ефективни методи, които може да се прилагат, за да се поддържа здрава й красива кожа, която да е подготвена за предизвикателствата на есенно зимния сезон.
 
Пазете кожата си хидратирана. 
В повечето случаи кожата претърпява тежка дехидратация по време на есенния сезон. Околната среда става суха, а кожата става раздразнена и лющеща се. Слънцето не нагрява така силно атмосферата и мастните жлези понижават нормалната си секреция. В резултат на това, кожните клетки страдат от недохранване и така преждевременно се унищожават дехидратирани клетки на кожата. В това състояние, трябва да се съсредоточим върху ре-хидратиране на клетките на кожата. Опитайте се да пиете много вода и да ядете плодове, за да се възстанови нормалното ниво хидратация. Уверете се,че сте включили повече листни и сочни зеленчуци в храненията си. Това ще ви помогне се спасите от тревожната дехидратация.
 
Защитете, ексфолирайте и възстановяване.
Има доста на брой ексфолиращи продукти, предлагани на пазара, които могат да ви помогат да защитите и възстановите вашата от вредните влияния на околната среда. Уверете се, че продуктът, който използвате, съдържа важните съставки, които улесняват ексфолиацията на кожата като гликолова и салицилова киселина. Тези съставки помагат на кожата да изглежда свежа и гладка. В повечето случаи, кожата става груба и губи естествения си блясък. Ако искате да възвърнете свежия си вид, трябва да се концентрира върху ексфолиацията й.
 
 
 
Подхранвайте и овлажнявайте вашата кожа.
Друг важен метод за подготвяне на кожата за есента е да се подхранва и овлажняват външният слой на кожата. През годината може да използвате овлажняващи и подхранващи кремове от време на време, но през есента трябва да наблегнете на тях и вече редовно да ги нанасяте. По този начин ще следите от близо здравето на вашата кожата и така ще отделяте допълнително внимание при необходимост. Преди да закупите овлажняващи и подхранващи кремове е хубаво да направите малко проучване. Запознайте се със съставките и отзивите на хората който са ги ползвали, както и със ефектите и нежеланите реакции.
 
Подхранваща кожата диета.
И за финал ще трябва да се съсредоточите върху начина си на живот и хранене. Кожата се нуждае от почивка и специална храна, за да се предпази от нежеланите козметични ефекти на враждебната атмосфера на есента. В храненето си е препоръчително да включвате плодове, зелени листни зеленчуци и много течности. Ако не можете да включите всички тези храни в менюто си е препоръчително да приемате хранителни добавки за подхранване на кожата. За да разберете перфектния хранителен план за вашата кожа, е необходимо да се консултирате с дерматолог.
 
След като приложите съветите обсъдени по-горе, ще съумеете  да се справите с промените, свързани с атмосферното влияние. Но в същото време е необходимо да следите отблизо и всяка промяна на кожата си през това време. Консултирайте се с дерматолог, ако кожата ви не е в състояние да се справи с промените в околната среда в началото на есента.
 

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас :)