Добре дошли! Можете да влезете или да създадете нов профил
Кошницата е празна!

Как да се предпазим от подкожните косъмчета след епилация?

Как да се предпазим от подкожните косъмчета след епилация?

Епилацията е метод за премахване на окосмяването, който включва отстраняване на космите чак до корена. Някои от най-често срещаните видове епилация са: кола маска, скубане, използването на устройства като електролиза и лазерна епилация. Без значение какъв метод на депилация се използва за премахване на окосмяването, съществува риск от развитие на подкожни косъмчета след процеса. Тези подкожни косъмчета могат да се инфектират и да бъдат доста болезнени, както и да ви създадат още по-големи проблеми от нежеланото окосмяване. За щастие, има и ефективни методи срещу подкожните косъмчета, които намаляват вероятността от появата им, след като сте се епилирали.

Кола маска на супер цена.

Знаете ли кои са известните рисковите групи които са предразположени към появата на подкожни косъмчета след епилация? Според проучване, групата от хора които най-често трябва да се справят с този проблем са афро-американските мъже на възраст между 14 и 25 години. Въпреки това всеки, който има здрава къдрава коса, е с по-висок риск за развитие на подкожни косъмчета след епилация.

 

 

 

 

Пазете кожата си хидратирана отвън и отвътре. Пийте ежедневно много вода, за да поддържате кожата си мека и еластична, като така намалявате шанса за поява на подкожни косъмчета след процедурите за обезкосмяване. Използвайте всеки път хидратиращи лосиони върху кожата около зоната на епилация, вместо да чакате кожата да изсъхне и избледнее.

 

 

 

 

Ексфолирайте кожата си преди да се епилирате. Ексфолирането премахва мъртвите и сухи кожни клетки от повърхността на дермата, като така се намалява вероятността от запушени пори и подкожни косъмчета. Освен това ексфолирането оставя кожата мека и гладка и така обезкосмяването е много по-ефективно.

 

 

 

 

 

Епилирайте по естествената посока на космения фоликул. Без значение какъв метод на епилация използвате, най-ефективното средство против подкожни косъмчета е напълно да отделяте косъмчетата от фоликулите по естествената посока на растежа. Когато космите се отстраняват срещу естествената си посока, е по-вероятно да се скъсат и да се образуват подкожни косъмчета.

 

 

 

 

Третирайте кожата след епилация, като прилагате студени компреси на епилираната зона. Част от обучението за това как да се предотврати появата на подкожните косъмчета след епилация е да се запази епилираната зона чиста със мека кърпа, като се масажира с кръгови движения. Избягвайте използването на козметика със силна формула върху току що епилираната площ, което може да доведе до раздразнения на кожата. Нанесете лек хидратант, който не съдържа запушващи порите съставки и който да поддържа кожата мека и хидратирана.

 

 

 

Опитайте се да игнорирате дразненето от растежа на подкожните косъмчета. Те се характеризират като малки червени подутини, които могат сърбят или да станат болезнени. Внимавайте да не надраскате подутините, тъй като това може да ги инфектира.

 

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас :)