Добре дошли! Можете да влезете или да създадете нов профил
Кошницата е празна!

Какво е хиалуронова киселина?

Какво е хиалуронова киселина?

Хиалуроновата киселина (HA) е една от най-невероятните съставки в грижата за кожата.

Хиалуроновата киселина е естествена част от нашето тяло и се съдържа в съединителната тъкан и допринася за еластичността на кожата. За първи път е използвана в очната хирургия, където защитава деликатните тъкани, като повишава безопасността и ефикасността на хирургичната процедура. В медицината, хиалуронова киселина се използва за вливане на течност в ставите при проблеми с тях. Най-много се използва в козметичната хирургия за изглаждане на бръчки.

Кожата с годините остарява и хиалуроновата киселина намалява в нея, което води до загуба на еластичност и образуването на бръчки. Когато се прилага локално, хиалуронова киселина задържа водата върху повърхността на кожата, като в същото време позволява на кожата да "диша". Хиалуроновата киселина също намалява сухотата, сърбежа и паренето по кожата и предразполага отлична среда за растежа на нови клетки на кожата, особено след пилинг или други козметични процедури.

Несравнимо хидратиращата способност на Хиауроновата киселина, води до по-голяма гладкост, омекотяване и намаляване на бръчките. Всеки продукт за грижа на кожата, насочен против стареенето и възстановяването на увредените тъкани, трябва да включва тази ценна съставка.