Добре дошли! Можете да влезете или да създадете нов профил
Кошницата е празна!

Подмладяващите супер храни - част 1

Подмладяващите супер храни - част 1

Природата ни предоставя голямо разнообразие от храни, някои от които от дълголетия са доказали, че подобряват нашето здраве с тяхната лечебна сила. Някои от тези храни далеч превъзхождат по качества, свойства и съдържание други. Подмладяващите супер храни подобряват нашата младежка жизненост и външен вид, но и предотвратяват психическо, физическо и сексуално дегенериране. Ето и няколко супер храни и техните свойства за които трябва да знаем:

 

Бадем: Тази ядка е царят на ядките и също така е високо хранителна. Тя осигурява всички основни елементи, от които тялото ви се нуждае. Тя съдържа мед, желязо, фосфор и витамин В1. Тези елементи оказват синергични действия и допринасят за образуването на нови кръвни клетки и хемоглобин. Тези хранителни вещества играят водеща роля в поддържането на функциите на мозъка, нервите, костите, сърцето и черния дроб. Бадемите запазват жизнеността на мозъка, укрепва мускулите и удължават живота. Можете да използвате бадем при лечение на редица заболявания като анемия, запек, кожни заболявания и заболявания на дихателните пътища. Той възстановява сексуалната енергия, която се губи поради отслабена нервна система и слабост на мозъка.

 

 

 

Щир (Amaranth): Можете да използвате щирта (зелено листен зеленчук) за предотвратяване недостига на витамини А, В1, В2 и С, калций, желязо и калий. Той ви предоставя защита срещу няколко заболявания като влошено зрение, респираторни инфекции, повтарящи се настинки, забавяне на растежа и стерилитет. Яденето на този зеленчук редовно предпазва от преждевременно стареене и намаляването на калций и желязо в организма.

 

 

 

 

 

Ябълка: Играе важна роля в поддържането на добро здраве и лечението на много заболявания. Тя е силно хранителна като съдържа витамини и минерали в изобилие. Играе важна роля при лечението на стомашни разстройства, главоболие, сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, ревматични проблеми, както и проблеми с очите и зъбите. Основните компоненти в ябълката са витамин B1, фосфор и калий. Ако страдате от нервни разстройства като крайна умора, липса на концентрация, проблеми с паметта, умствено раздразнителност и потиснатост е препоръчително да консумирате ябълки или ябълков сок. Когато редовно комбинирате яденето на ябълка с мляко, вие ще подобрите здравословното си състояние и ще подмладите външния си вид. Ще ви помогне също да имате по-здрава кожа и по-добра пигментация.

 

Банан: Бананът е плод, който има голяма хранителна стойност. Той разполага с рядка комбинация от енергия, протеини, витамини и минерали. Той е богат източник на калории и същевременно има малък процент съдържание на вода в сравнение с други плодове. Можете да получите повече от 100 калории от един средно голям банан. При консумацията тялото ви получава мигновена енергия, също така възстановя добре от умора, поради наличието на захар, която може да бъде асимилирана от организма лесно и бързо. Древните лекари в Индия и Персия считали този плод като тайна съставка на вечната младост. Дори и днес, бананът е свързван със здравословното хранене и добрия метаболизъм.

 

 

Зеле: Зелето е един от най-добрите зеленчуци и е отличен хранителен продукт. То има високо съдържание на сяра и хлор и също така съдържа голям процент от йод. Комбинацията от сяра и хлор почиства лигавицата на стомаха и стомашно-чревния тракт, но само когато се консумират в сурово състояние или под формата на сок, без добавена сол. Зелето помага за предотвратяване и лечение на запек, стомашни язви, затлъстяване и кожни заболявания. То съдържа много елементи, които повишават имунитета на тялото ви. Някои от тези елементи са за  предотвратяването и образуването на петна по стените на кръвоносните съдове и камъни в жлъчния мехур. Тя съдържа витамин Р и С, което заздравява кръвоносните съдове.

 

 

Извара (кисело мляко): Изварата (киселото мляко) е млечен продукт с високо белтъчно съдържание. Това е изключително полезна храна която подпомага здравето на вашия организъм и има терапевтични свойства. Бактериите, който превръща млякото в извара (кисело мляко) ограничават растежа на „враждебни“ бактерии в чревния тракт и подпомагат „приятелските“ бактерии, необходими за храносмилането. Тези добри бактерии помагат в усвояването на минерали и спомагат в синтеза на витамините от група B. Изварата(киселото мляко) помага за лечение и профилактика на стомашно-чревни нарушения, безсъние, увреждания на кожата и др. Включете изварата (киселото мляко) във вашата дневна диета и ще предотвратите преждевременното стареене на кожата а също така ще удължите живота си.

 

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.
Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас :)