Добре дошли! Можете да влезете или да създадете нов профил
Кошницата е празна!

Подмладяващите супер храни - част 2

Подмладяващите супер храни - част 2

Във втората част на „Подмладяващите супер храни“ ще разгледаме нова група от храни, борещи се ефективно с процесите на стареене, като ги забавят и ни карат да се чувстваме млади, свежи и красиви.

 

Захарна ябълка (Анона ябълка): Това е един от най-вкусните тропически плодове. Неговите съставки са много полезни за сърцето и за хората които се занимават с бодибилдинг. Едни от най-важните му лечебни свойства е, че съдържа много подмладяващи съставки. Свойствата му помагат да имате стабилно кръвно налягане, добра памет, стабилизира и засилва имунитета и увеличава продължителността на живота. Тъй като този плод има много мазнини и протеини, той развива мускулната сила, тонизира сърцето и сърдечната функция и помага на мозъка и нервната система. Приемането на този плод комбиниран с мед или друг подсладител е хранителна добавка с тонизиращи функции като е изключително полезна за възрастни хора.

 

Сминдух: сминдухът е зеленолистен зеленчук, който има много лечебни свойства. Редовната консумация поддържа тялото ви чисто и здраво. Листата му са ароматни, охлаждащи и имат слабително действие. Съставките му имат ключова роля в обновяването на кръвта и превенцията срещу анемия, също така помагат за по-добро храносмилане, предотвратяване образуването на газове и стимулират работата на черния дроб. Витамините се съдържат в листата на снимдуха. Семената на растението съдържат ароматни масла, които са подобни по състав с рибено масло, засилва оплодителната сила като увеличава боря на сперматозоидите в семенната течност и има репутацията на афродизиак. Семената на сминдуха играят важна роля в лечението на Пелаграта, нарушения на нервната система и са важна част от лечението на диабет. Пиенето на чай, направен от семената помага за лечение на треска, почистване на стомаха, червата, бъбреците и дихателните пътища. Можете да приемате Сминдух под формата на чай, както и да го консумирате ситно нарязан или на прах като се добави към храни и сокове.

 

Чесън: Чесънът е основна подправка и е високо уважаван за своите здравословни свойства от древни времена. Чесънът е известен с това че е полезен за сърцето, косата и стимулира апетита. Неговите етерични масла придават терапевтичен ефект. Свойствата на чесънът имат силата на превенция срещу туберкулоза, пневмония, дифтерия, коремен тиф, респираторни инфекции, суха кашлица, настинки, астма и бронхит. Той облекчава диспепсията, коликите и газовете. Консумирането на чесън ви подмладява като помага да бъдете физически здрави, дава ви енергия, дълголетие дори и в напреднала възраст. Тъй като това е естествен и безвреден афродизиак, можете да го използвате като средство за подпомагане при загуба на сексуалната мощ и импотентност. Особено полезен е при хора в напреднала възраст като им дава физическа сила и им помага да се справят по лесно с напрежението.

 

Мед: Медът е известен с уникалните си хранителни и лечебни свойства. Цветния прашец в меда съдържа всички 22 аминокиселини, 28 минерали, 11 ензими, 14 мастни киселини и 11 въглехидрати. Медът е полезен при лечение на редица заболявания като анемия, белодробни заболявания, дразнеща кашлица, безсъние, проблеми с устната кухина, очни проблеми и стомашни заболявания. Той е един от най-богатите източници енергия, а оттам е и много полезен при хора в напреднала възраст. Медът е лесно усвоима от организма въглехидратна храна и дава бърза енергия. Тя навлиза в кръвта директно, тъй като съдържа декстрин и осигурява моментна енергия. Ако имате слабо храносмилане или слабо усвоявате хранителните вещества, то със сигурност трябва да приемате мед. Той е полезен за всички органи и тъкани на вашето тяло и затова е отлично лекарство за всички болести и превенции срещу тях.

 

 

 

Индийско цариградско грозде: Този плод е най-богатият естествен източник на витамин С и лесно се усвоява от човешкия организъм. Той играе важна роля в поддържането на доброто здраве и дълголетие в Индия и Близкия изток. Приемането в комбинация на сок от индийското грозде и мед се използва като лекарство за лечение на много заболявания като респираторни заболявания, диабет, сърдечно-съдови заболявания, очни заболявания, ревматизъм, скорбут и диария. Приемането му сутрин тонизира вашето тяло и ви дава жизненост. Индийското грозде съдържа съставки които играят ключова роля в подмладяването на организма и тялото и забавят стареенето. То подобрява устойчивостта на организма като осигурява защита срещу инфекции, укрепва сърцето и сърдечната дейност, космите и жлезите в тялото ни.

 

Маруля: Марулята е царят на салатените растения. В нея има богато съдържание на витамини, особено противоскорбутен витамин С. Тя е със ниска хранителна стойност, но има висока здравословна стойност. Тя е богат източник на минерални соли, като с много от тях е алкална. Това поддържа кръвта чиста, ума на щрек и тялото в добро здраве. Нейните много здравословно-изграждащи свойства я правят безценна за хората в напреднала възраст, като осигурява много ценни съставки на тялото ни. Тя подпомага мозъка, нервната система и белите дробове. Сокът от маруля е много освежаващ но и е богат на магнезий, който витализира вашите мускули, нерви и мозък.

 

 
 
 
 
Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.
Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас :)