Добре дошли! Можете да влезете или да създадете нов профил
Кошницата е празна!

Празниците свършиха. Ами сега?

Празниците свършиха. Ами сега?

Толкова много очаквахме новогодишните празници и се притеснявахме за несполучливи подаръци, провалени планове и натрупани килограми, че не усетихме как отминаха толкова бързо и неусетно, без да успеем да им се насладим до край. Но от личен опит ще ви кажа, че колкото и да е дълга отпуската, никога не стига и винаги ни се струва прекалено кратка.

Според статистики най-депресиращият ден в годината е третия понеделник на януари. И това изобщо не е учудващо. След празниците обикновено се връщаме обнадеждени, че новата година ще е по-различна в добър смисъл, заредени сме с енергия да постигнем целите, които сме си поставили за годината и се радваме да се видим с колегите. Но след като изминат две седмици човек осъзнава, че новата година с нищо не е по-различна, малко по малко се затрупваме отново в работа, а следващите празници и съответно почивни дни са толкова далеч…

Да, не се притеснявайте, това не се случва само на вас и не само тази година. Затова ви предлагаме няколко идейки за справяне с депресията след празниците.

  • Не се втурвайте да вършите всичко още на първия ден след като сте се върнали на работа. Все пак не сте роботи и е хубаво постепенно да свикнете с рутината, а не да си я налагате. Така работата няма да се свърши по-бързо, а и рискувате да загубите всякакъв интерес от нея. Опитайте се да си направите списък и план за работа, без да си давате ненужен стрес.
  • Отделете време на хобито си. Спортувайте, гледайте филми, четете книги… Колкото повече отделяте време на себе си, толкова по-продуктивни ще бъдете и на работа.
  • Сега е времето да премахнете всички тези съдържащи скорбяла храни и бонбони от менюто си . Вероятно не е нужно изобщо да го споменаваме, защото сами сте си наложили подобно вето, но е важно да се отбележи, че това може да допринесе сериозно за депресията ви, ако продължите да се тъпчете като на празник.
  • Направете планове за следващата почивка или поне следващото събиране с приятели. Когато очаквате нещо, времето до него минава неусетно.

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас :)