Добре дошли! Можете да влезете или да създадете нов профил
Кошницата е празна!

Няколко хитринки как да се справиш с ПМС

Няколко хитринки как да се справиш с ПМС

Предменструален синдормПознато ли ти е състоянието, когато точно седмица преди цикъла, мозъкът ти сякаш не функционира правилно. Чувстваш се замаяна, не в кондиция, да не говорим за другите досадни симптоми като подуване, постоянно чувство на глад и пословичното раздразнение и постоянна склонност към заяждане.

За всичко това обаче си има много логично обяснение. По това време на месеца, тялото ти произвежда намалено количество серотонин- хормон, отговорен за паметта и способността да запомняш нови неща. Освен това произвежда повече кортизол- хормонът на стреса, и по малко ендорфин, който пък спомага за запазването на душевния баланс.

За щастие има някои хитринки, които да ти помогнат да се справиш по-бързо:След предменструалния синдром

  • Пусни си музика, която те кара да настръхнеш- проучвания показват, че това произвежда в мозъка ти ендорфин и така намаляваш усещането за стрес.
  • Пийни си една чаша вкусно кафе- това ще избистри мозъка ти.
  • Подари си доза смях- това ще произведе в организма ти серотонин, който ще ти помогне да се фокусирав отново.
  • Хапни шоколад- освен, че ще повиши настроението ти, няма много да се отрази на теглото, защото през втората половина на седмицата в тялото ти се повишава прогестеронът, което води до засилено производство на топлина, с което гориш по 100-300 калории на ден.