Добре дошли! Можете да влезете или да създадете нов профил
Кошницата е празна!

Как да имаме красиви и здрави стъпала

Как да имаме красиви и здрави стъпала

Лятото е сезонът, когато най-после можем да приберем в шкафа затворените обувки и ботуши и да позволим на краката си да „дишат“. Затворените, тесни обувки, които носим през зимата, са честа причина за лошо изглеждащите стъпала. Тази тайна можем да прикрием до края на пролетта, но дойде ли лятото истината лъсва наяве. И колкото и красиви и нежни сандалки да си обуваме, ако стъпалата ни не са добре поддържани, то те със сигурност няма да са приятна гледка.

Ежедневната грижа е много важна. Тя започва с правилното миене. Докато се къпете, оставяйте сапуна върху ходилата си максимално дълго и ако успеете, се опитайте да го изплаквате последен. Кожата на ходилата е с по-малко мастни клетки, затова се нуждае от ежедневна хидратация. Много е важно и правилното подсушаване след баня. Опитайте се да избършете стъпалата хубаво с мека хавлия, като не пропускате и частта между пръстите. Хубаво е поне два пъти седмично да използвате ексфолиращи масла и пемза. С това освен, че отстранявате мъртвата епидермална кожа, но и стимулира кръвообращението, а от там и регенерирането на кожата

И още един летен проблем произлизащ от неправилната грижа за стъпалата – разцепване на ноктите. Основната причина също е недостатъчната защитеност на краката. Подравнявайте ноктите, изпилвайте краищата, при необходимост полирайте повърхността и нанасяйте укрепващ лак. 

А за плажа не забравяйте да защитите стъпалата с водоустойчиви слънцезащитни кремове.