Добре дошли! Можете да влезете или да създадете нов профил
Кошницата е празна!

Как да се справим с косопада?

Как да се справим с косопада?

Повечето хора започват да мислят как да се справят с проблема косопад, едва след като забележат, че имат такъв. Но ако започнете по-рано като се грижите подобаващо за косата и скалпа си, ще си спестите много главоболия, а и пари. В предишната публикация ви показахме какви са основните причини, които водят до падане на косата. Сега ще ви предложим начини за справянето с проблема.

 

1. Грижете се добре за хигиената на косата си.

Мръсната коса е много по-вероятно да бъде инфектирана, отколкото чистата. Затова се грижете за нея и я поддържате измита. Използвайте качествени продукти за коса. И помнете правилото, че когато нанасяте шампоан е важно да се съсредоточите върху корените и скалпа, а когато използвате балсам, го нанасяйте по краищата.

 

2. Отбягвайте твърде стегнатите кокове и опашки.

Вече ви обяснихме колко вредно за косата е връзването и на стегнати опашки. Колкото и невинно да изглежда, косата ви може да спре да расте от мястото на връзване.

 

3. Избягвайте боядисването с драстично различен цвят от естествения.

Може да е банално, но е хубаво да се спомене. Агресивното боядисване уврежда до корени косъм и косата става суха и тънка.

 

4. Избягвайте термичната обработка на косата.

В това число и сушенето със сешоар. Вече има достатъчно препарати кристали, които предпазват косата при термична обработка. Затова ако не можете съвсем да изключите сешоара или пресите за изправяне, се снабдете с подходящи козметични продукти.

 

5. Измийте косата си с бира.

Бирата е изключително полезна за косата. Вземете достатъчно количество бира и я затоплете на котлона. След като проверите дали не е твърде гореща, намажете обилно цялата коса и увийте главата си с предварително затоплена кърпа за около два часа. Препоръчително е процедурата да се изпълнява минимум в пет поредни дни. 

 

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас :)