Добре дошли! Можете да влезете или да създадете нов профил
Кошницата е празна!

Красива коса и заета жена ... мисия възможна!

Красива коса и заета жена ... мисия възможна!

Лесната поддръжка на косата започва с избора на подходящата прическа – има няколко различни стайлинга, с който ще си спестите време, пари и сутрешен стрес.

Ето и кои неща са важни при търсене на прическа, която да е хем красива, хем и да не е необходимо да се суетите много над нея.

1. Не се подстригвайте прекалено късо

Противно на всеобщото схващане, че много късата коса е лесна за поддръжка, на практика е точно обратното. Късите коси изискват доста по-често нанасяне на фиксатори, отколкото по-дългите от тях. Освен това къса коса не може да бъде вързана на опашка когато нямате достатъчно време.

 

 

 

2. Откажете се от многото различни слоеве

Тежките, развълнувани слоеве изискват по-редовно подкъсяване и оформяне и често е трудно да ги нагласите да изглеждат добре у дома. Обикновените прически с дълги пластове изискват доста по-малко поддръжка, а и са винаги на мода.

 

3. Предотвратяване на цъфтящите краища

За да удължите времето между посещенията при фризьора, е добре да защитите краищата си, тъй като разслояването и начупването, които правят долната част на косъма протрита и тънка, ви изпращат обратно към вашия стилист. Използвайте шампоан по-рядко, не забравяйте балсама за краища и нанасяйте препарат за предпазване от топлинни процедури преди сушене.

 

4. Скрие показалите се корени за седмица

Дори когато корените станат съвсем видими, не е нужно веднага да тичате за боя. Скриването на корени у дома вече е по-лесно от всякога.

Ако корените са започнали да се показват при руса коса и искате да ги скриете за една вечер, опитайте със сух шампоан. Ако използвате тъмна боя, спирала или тъмни сенки за очи може да ги покрие.

 

5. Направете си кичури, които издържат цял месец

Можете да получите целунати от слънцето кичури без много усилия и пилеене на пари. Изпробвайте кичури за подчертаване на цвета, които изглеждат страхотно, дори когато пораснат.

6. Придържайте се до два нюанса от естествения си цвят

За повечето кичури използвайте само един тон по-светъл тон от своя цвят на косата. След това добавете само няколко по-светли тона около лицето. Вашият цвят ще изглеждат по-естествен и по-траен.

 

7. Спести време от издухване и сушене

Съсредоточете се върху участъците, които можете да видите. За бързо стилизиране на прическа с дълги пластове, започнете с издухване със сешоар, използвайки ръцете си вместо четка. Когато косата е все още леко влажна, нанесете няколко капки блестящ серум и завършете сушенето като използвате четка само за външните слоеве.

 

8. Ако сте с къдрава коса, пропуснете сушенето

Вие сте късметлийка: Колкото по-малко се стараете, толкова по-добре изглежда къдравата коса. Нанесете само балсам без отмиване за красиви къдрици докато косата е леко влажна, след това завъртете с пръсти отделни кичури, като се започне от краищата, докато изсъхне на въздуха, и готово.

 

 

 

9. Оформете докато спите

Това е лесно: Измийте косата преди лягане, след това подсушете с кърпа и нанесете пяна или гел. Разделете косата на две плитки (по една от всяка страна на главата) и закрепете с ластици. Ще събудите на невероятни, меки вълни.