Добре дошли! Можете да влезете или да създадете нов профил
Кошницата е празна!

3 тайни за да бъдем щастливи всеки ден.

3 тайни за да бъдем щастливи всеки ден.

Кога беше последният път, когато направи нещо за себе си? Тук е уловката – неговорим за домашна работа или да почистиш или прегледаш емайл-а си. Иронията е в това, че в преследване на нашия прекрасен и красив живот, забравяме да отделяме по няколко минути за храна на тялото, ума и духа. Как прекарваме дните си в крайна сметка означава как прекарваме живота си, така че защо да не си откраднем по няколко минути на ден и да не се отдадем на това, което ни прави щастливи.

Ето 3 прости практики, с които да се „самолекувате“ всеки ден.

 

Сутрешна медитация.

Поемете си дълбоко въздух. Има много видове медитация, но се отличават няколко основни. Хората, изпробвали този вид, споделят, че лесно свалят напрежението от себе си и тонизират тялото си. Медитацията се изразява в това: Седнете удобно на пода или леглото, като може да сложите омекотяваща завивка или одеяло под себе си за по голям комфорт и се съсредоточете върху дишането си за няколко минути. Поемайте дълбоко въздух през носа и почувствайте как корема ви се разширява. Задръжте за момент и след това издишайте бавно през устата докато почувствате, че коремът ви се свива. Правете това упражнение с 5-10 вдишвания на ден, като държите гърба си изправен и раменете отпуснати. И ако идеята за медитация ви изглежда прекалена, мислете за нея като време за почивка, в което да се възстановите от напрегнатото ежедневие и да си поемете глътка въздух.

 

Здравословен микс от мохито.

Всички знаем, че за да имаме сияйна кожа, трябва да се храним правилно. Тази супер зелена хранителна смес е перфектна за здравето на една жена, която не обича да се прави компромис с вкуса. Сокът от Здравословния микс от мохито помага да се преборим с губеща блясъка си и потъмняваща кожа, с ударна доза здравословен зелен микс. Тези микс сокове имат противовъзпалителен ефект, който може да успокои разстроен стомах и да стимулира имунната ни система. Ето една примерна рецепта за здравословен микс:

Калории: 166

Порции: 2

Състав:

1 ½ чаши кокосова вода или друг заместител със сладка вода

Шепа спанак

1/2 ананас

1/2 зелена ябълка

1 краставица

2 палмови фурми без костилка или други фурми (може и авокадо)

Малка щипка пресен джинджифил

Шепа пресни ментови листа (20-25 листа)

2-4 кубчета лед

Всичко това слагате в блендера и го разбърквате докато стане гладка и кремообразна течност. Сипвате го в чаша гарнирате с лайм и мента.

 

Води си дневник.
Да, правилно разбра - дневник. Но не такъв, какъвто си водят децата и записват час по час рутината на деня, а дневник с хубави спомени. Събирай снимки от хубави места и хора, мисли, които те вдъхновяват или идеи, които би искала да осъществиш. Това наистина ще озари деня ти и ще отключи креативността, която се крие в теб.

 

 

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас :)