Добре дошли! Можете да влезете или да създадете нов профил
Кошницата е празна!

Защитете кожата си на плажа от силното лятно слънце.

Защитете кожата си на плажа от силното лятно слънце.

Лятото е тук a това означава, че вие, семейството и приятелите ви най-накрая ще си починете, прекарвайки слънчевите дни на плажа. Всеки прекарва различно времето си на плажа, едни четат книга, други правят пясъчни замъци, трети се гмуркат за подводни приключения а повечето просто се припичат и събират тен, което не минава без излагане на вашата кожа на слънчевите лъчи. За съжаление е трудно да се защитите от слънцето, особено когато се забавлявате на плажа. Все пак това е нещо важно за което трябва да се погрижим. Ето няколко хитринки които ще помогнат да защитите вашата кожа ефективно от слънцето.

 

 

 

 

Изберете подходящия слънцезащитен крем. Може би си мислите, че всичко което трябва да направите е да отидете до някой голям магазин и да изберете първата бутилка със слънцезащитно масло ... не, това е тотално погрешно и няма да ви предпази изцяло. Много е важно да изберете слънцезащитен крем не по-малко от 15 фактор и по-висок. Следващото препоръчително нещо е да се уверите, че кремът който сте избрали предпазва както от UVA така и от UVB лъчи. Много от предлаганите кремове на пазара предпазват само от едните или от другите лъчи, което означава че няма да сте защитени на 100% от вредните слънчеви лъчи независимо колко често и старателно го нанасяте.

 

 

 

 

 

 

Незабравяйте да прилагате повторно. Едно нанасяне на слънцезащитния крем няма да бъде достатъчно за вашата кожа да е защитена през цялото време докато сте на плажа. Потта и водата по естествен начин отмиват, което значи че трябва да прилагате крема по веднъж на всеки два часа. Друг добър трик е да нанесете първия слой за деня слънцезащитен крем около половин час преди да тръгнете за плажа, за да сте сигурни че ще има време да попие добре в кожата.

 

 

 

 

 

Носете подходящи дрехи. Може би ще си помислите, че покриването на кожата не е най-логичното решение особено когато сте на плажа, затова трябва да сте малко по креативни. На плажа е идеалния шанс да носите голяма шапка или капела която да пази сянка без да се притеснявате от това как изглеждате. Също така носенето на панталони от много тънка материя, която да покрива краката ви е добра идея, като така ще се разхлаждате и ще бъдете защитени от слънцето. А ако просто искате да покажете своя нов бански, вземете със себе си голям чадър под който да се скриете от слънцето, като по този начин да предпазите кожата си от преките слънчеви лъчи и същевременно да показвате новия си бански.

 

 

Останете хидратирани. Дори и да спазвате правилното прилагане на слънцезащитните продукти, трябва да сте убедени, че приемате достатъчно количество течности за да сте добре хидратирани. Плуването, разходката по плажа и препичането под жаркото слънце може лесно да ви дехидратират. Затова най-добре е да имате под ръка охладилна чанта която да е пълна с вода или други течности, които да приемате на плажа. В края на краищата за какво ти е добър слънцезащитен крем ако кожата ти е суха и напукана поради липса на хидратация? Стремете се да пиете поне 500 мл. вода на всеки час за да подържате безопасна степен на хидратация на вашата кожа. 

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас :)