Добре дошли! Можете да влезете или да създадете нов профил
Кошницата е празна!

Защо трябва да започнем да приемаме колаген и хиалуронова киселина.

Защо трябва да започнем да приемаме колаген и хиалуронова киселина.

Когато искаме да изглеждаме по-млади, не е изненада, че грижата за кожата ни има ключова роля за това. За съжаление, колкото повече напредва възрастта, толкова кожата ни става по-слаба и започва да показва признаци на стареене като фини линии, бръчици, както и липса на стегнатост. За щастие, ние имаме на разположение естествени хранителни вещества като хиалуроновата киселина и колагена, които спомагат за поддържане вида на кожата да изглежда млада и прекрасна.

 

Колко подобни са хиалуроновата киселина и колагена?

Хиалуронова киселина и колаген са два вида природни вещества, които се намират в нашето тялото. И двете вещества подсилват кожните клетки, намаляват признаците на стареене и спомагат кожата да е по еластична. С естествената си способност да задържа вода, хиалуронова киселина помага за регулиране и поправяне на клетъчния растеж и поддръжката на нормални нива на колаген, който помага да се предотврати появата на фини линии и бръчки.

Колагенът е протеин, който се намира в кожата, сухожилията, костите и хрущялите. Той има функцията на обвързваща структура, която помага за укрепване на съединителната тъкан, като задържа клетките заедно. Комбинация на хиалуроновата киселина и колаген заедно може да допринесе за по-голяма еластичност на кожата, да подсили кожните клетки, и да се пребори с преждевременното стареене.

 

Колко са различни хиалуроновата киселина и колагена?

Хиалуроновата киселина, приемана като естествена хранителната добавка, славеща се като "извор на младостта", е глюкозаминогликан, който значително ще подобри влажността на кожата ви. Колагена и Хиалуронова киселина са в състояние да задържат и доставят вода близо до повърхността, а това гарантира че кожата ви ще е видимо по-млада и еластична на допир. С времето естественото съдържание на хиалуронова киселина в кожата ни намалява и е добре да помислим за начини да си го набавим, ако искаме да се поддържат нормални нива на колаген и еластен, които да укрепят съединителната тъкан, както и да предотвратят появата на преждевременни бръчки.

Колагенът е влакнест протеин, който съставлява по-голямата част от състава на съединителната тъкан. Ако искате да намалите появата на бръчки, да укрепнете кожата и ноктите си, както и да подобрите цвета и текстурата на кожата си, е добре да приемате колаген под формата на хранителна добавка.

 

Свързани продукти със статията!

 

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас :)