Eсента се завръща и е време отново да опаковаме летните дрехи и да ги приберем в гардероба за сметка на есенно-зимните и така да се подготвим за захлаждането, променливото и влажно време и кратките дни на зимата. Промяната на температурата и влажността засяга най-вече кожата на човека. Тя е най-големият орган в нашето тяло и за да се справи с тези промени, се нуждае от допълнително внимание и грижи. Освен подмяната на гардероба, ще трябва да направите още няколко стъпки, за да подготвите кожата си за предстоящите дъждове и студове. В тази статия ще разберем как да се грижим за кожата си в есените дни, за да е здрава и подготвена за неблагоприятната зима. Ето и няколко съвета, за да подготвите кожата си за есента:

Хидратиращи козметични продукти за хидратация на тяло и лице през есента.Съветите на кожните специалисти и дерматолози е, че ако не подготвите или не знаете как да подготвите кожата си за есента, ще бъде много трудно тя да остане здрава и защитена от неблагоприятната зимна атмосфера. Експерт дерматолозите, специалистите за грижа на кожата и козметичните експерти публикуваха резултатите от съвместно проучване на техники и ефективни методи, които може да се прилагат, за да се поддържа здрава и красива кожа, която да е подготвена за предизвикателствата на есенно-зимния сезон.

Пазете кожата си хидратирана.  В повечето случаи кожата претърпява тежка дехидратация по време на есенния сезон. Околната среда става суха, а кожата става раздразнена и лющеща се. Слънцето не нагрява така силно атмосферата и мастните жлези понижават нормалната си секреция. В резултат на това кожните клетки страдат от недохранване и така преждевременно се унищожават дехидратирани клетки на кожата. В това състояние трябва да се съсредоточим върху рехидратиране на клетките на кожата. Опитайте се да пиете много вода и да ядете плодове, за да се възстанови нормалното ниво на хидратация. Уверете се, че сте включили повече листни и сочни зеленчуци в храненията си. Това ще Ви помогне се спасите от тревожната дехидратация.

Защитете, ексфолирайте и възстановявайте. Има доста на брой ексфолиращи продукти, предлагани на пазара, които могат да Ви помогат да защитите и възстановите Вашата от вредните влияния на околната среда. Уверете се, че продуктът, който използвате, съдържа важните съставки, които улесняват ексфолиацията на кожата, като гликолова и салицилова киселина. Тези съставки помагат на кожата да изглежда свежа и гладка. В повечето случаи, кожата става груба и губи естествения си блясък. Ако искате да възвърнете свежия си вид, трябва да се концентрирате върху ексфолиацията ѝ.

Защитни, ексфолиращи и възстановяващи кожата продукти за лице и тяло преди есента и зимата.Подхранвайте и овлажнявайте Вашата кожа. Друг важен метод за подготвяне на кожата за есента е да се подхранва и овлажнява външният слой на кожата. През годината може да използвате овлажняващи и подхранващи кремове от време на време, но през есента трябва да наблегнете на тях и вече редовно да ги нанасяте. По този начин ще следите отблизо здравето на Вашата кожата и така ще отделяте допълнително внимание при необходимост. Преди да закупите овлажняващи и подхранващи кремове, е хубаво да направите малко проучване. Запознайте се със съставките и отзивите на хората, които са ги ползвали, както и с ефектите и нежеланите реакции.

Подхранваща кожата диета. И за финал, ще трябва да се съсредоточите върху начина си на живот и хранене. Кожата се нуждае от почивка и специална храна, за да се предпази от нежеланите козметични ефекти на враждебната атмосфера на есента. В храненето си е препоръчително да включвате плодове, зелени листни зеленчуци и много течности. Ако не можете да включите всички тези храни в менюто си, е препоръчително да приемате хранителни добавки за подхранване на кожата. За да разберете перфектния хранителен план за Вашата кожа, е необходимо да се консултирате с дерматолог.

След като приложите съветите, обсъдени по-горе, ще съумеете да се справите с промените, свързани с атмосферното влияние. Но в същото време е необходимо да следите отблизо и всяка промяна на кожата си през това време. Консултирайте се с дерматолог, ако кожата Ви не е в състояние да се справи с промените в околната среда в началото на есента.  

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас :)

keepfit.bg