Белите зъби са най-добрият аксесоар на мъже и жени, защо да не ги направим най-хубавите?

Усмивката мигновено озарява външния Ви вид, но при промяна в цвета на зъбите може да загубите това обаяние. С тази статия няма как да Ви помогнем да се справите с изкривени или повредени зъби, но все пак можем да помогнем да сте уверени в това, че зъбите са Ви бели и здрави колкото е възможно повече.

Преди да Ви покажем нашия списък със съвети, искаме да Ви напомним колко важно е значението на хигиената. Мийте най-малко 2 пъти дневно зъбите си с четка и почиствайте с конец поне веднъж на ден. Това ще пази зъбите Ви здрави и ще сведе оцветяването им до минимум.

1.Избелващи ленти

Това е може би първата стратегия, която Ви идва на ум, когато обмисляте да избелите зъбите си. Придържайте се стриктно към инструкциите на лентите, докато достигнете желания ефект. Обикновенно резултатите са в срок до една година!

2. Избелваща пасти за зъби и вода за уста

По подобен начин, но по-пестелив, миенето с пасти за зъби и изплакване с вода за уста ще помогнат при поддържането на бели зъби, както и за постепенното им избелване. Ключът към това обаче е редовната употреба. Използвайте избелващи продукти за зъби, за да запазите усмивката си красива за по-дълго време!

3. Яжте хрупкави плодове и зеленчуци

Ябълки, моркови и целина - всички те са страхотен пример за храни, с които се отстранява излишната храна, заседнала в устата, премахват бактериите и помагат за почистването на петната по зъбите и тяхната повторна поява. Да не изброяваме ползите за здравето от яденето на тези плодове и зеленчуци.

4. Сода или водороден пероксид

Тази стара легенда всъщност е доста достоверна. Поръсвайте сода за хляб, сол или водороден пероксид върху Вашата паста за зъби ежедневно, така нежно ще ексфолирате зъбите и петната по тях. Ние НЕ препоръчваме да използвате всички тези продукти наведнъж. Изберете един и се придържаите към него.

Избелване на зъби безопасно със сода или ягоди.

5. Ягоди

На много места препоръчват да си направите паста от сладки горски плодове, но ефектът е същият и ако просто ги ядете. Витамин С премахва зъбната плака, като плодовете произвеждат ензими, които помагат при отстраняване на петната от повърхността на зъбите. Освен това сокът, който оставят ягодите, приятно подобрява естественото оцветяване на устните.

6. Подчертайте ги с червило

Ярки, непрозрачни червени червила, както и всеки цвят с правилните сини полутонове ще озаряват Вашата усмивка. Синьото ще тушира жълтото по зъбите Ви и усмивката Ви ще изглежда по-бяла.

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас :)

keepfit.bg