След тази брутална зимата у нас, както и това, че времето беше уникално лошо, нашата кожа определено заслужава малко да я поглезим.

В този смисъл, може да си позволим да я изтъркаме с четка за кожа, като това е много полезно както за кожата, така и за цялостното ни здраве.

Комбинацията от грапава, груба четка и суха кожа лесно може да се реши с четка за кожа, като това е чудесен начин да я ексфолираме, тъй като така премахваме мъртвата кожа и насърчаваме обновяването на клетките за създаването на нови. След това нанесете овлажняващ крем, като така ще оставите кожата си свежа, подмладена, която ще изглежда и ще я чувствате копринено гладка.

Ексфолирането след зимата помага да се премахнат мъртвите клетки и кожата да диша безпроблемно и да се обновява.

Освен тези, има още много други ползи на отстраняването на мъртвата кожа, като премахването на образувалите се токсини във вътрешноста на лимфната течност. В определена посока и с лек натиск четката за кожа може да ускори процеса на премахване на тези токсини от лимфните възли и да ги освободите от тези отпадъци. И благодарение на това ново подсилено циркулиране на веществата тялото Ви може да работи много по-ефективно, като така и Вие ще се чувставе страхотно и заредени с енергия.

И накрая, има много твърдения, че четкането на кожата с четка помага да се намали появата на целулит, който е физическо проявление от токсините, образувани в мастните клетки. Още веднъж, това повишава циркулацията на течностите в клетките и подпомага разграждането и премахването на нежеланите отпадачни продукти.

Това упражнение е лесно да се направи в домашни условия, така че, защо да не го пробвате? В края на краищата, четкането на кожата е лесно всекидневно действие, което може да Ви накара да се почувствате чудесно!

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас :)

keepfit.bg