Добре дошли! Можете да влезете или да създадете нов профил
Кошницата е празна!

10 стъпки за подмладяване на кожата.

10 стъпки за подмладяване на кожата.

Едва ли има жена над 25, която да не си мечтае да е вечно млада и красива. Това разбира се не е възможно, но пък има някои съвети, които могат да ни помогнат да запазим за по-дълго младостта на кожата.

  1. Пийте повече кафе - в кафето има повече антоксиданти, отколкото във всяка друга храна или напитка. Те не само унищожават свободните радикали, но и подобряват физиологията на организма.
  2. Откажете цигарите - да, чували сте много пъти, че пушенето е вредно, но за кожата то е пагубно. Отказването от цигарите е трудно, но изследванията показват, че то е по-резултатно, когато се предприема групово – заедно с приятел или по някаква програма.
  3. Не използвайте солариуми-  солариумът води до по-бързо състаряване на кожата поради по-бързата деструкция на еластичните влакна на кожата. Освен това често след посещението в солариум кожата е опъната и суха, което налага активна хидратираща терапия.
  4. Ексфолирайте - ексфолиацията е важна, защото на всеки 30 дни кожните клетки се обновяват напълно. По този начини новата кожа не остава скрита под мъртвите, посивели клетки. Веднъж месечно използвайте домашно приготвен ексфолиант.
  5. Ограничете миенето на лицето - прекаленото миене на лицето може с годините да лиши кожата от важни мазнини и да ускори типичното изсъхване на остаряващата кожа.
  6. Отстранявайте грима преди лягане - през деня мръсотията от улицата и замърсеният въздух се наслагват върху кожата и запушват порите, което може да причини редица проблеми.
  7. Използвайте продукти с хиалуронова киселина и колаген - еластичните свойства на хиалуронова киселина и колагенът защитават основните структури на кожата и предлагат отлична среда за растеж на нови клетки.
  8. Дайте шанс на новия продукт за млада кожа - минимумът време, необходимо, за да видите разликата, е 30 дни – толкова е нужно, за да достигнат новите клетки до горния слой кожа.
  9. Не се лишавайте от сън - през деня кожата ни се бори с цяла плеяда от стрес фактори. Сънят е жизненоважен, защото хормоните на стреса се успокояват до нормални нива и дават време на клетките да се обновят.
  10. Не забавяйте слънцезащитните продукти - то вреди на кожата ви не само в горещите дни, но и когато вали, когато е облачно и даже през зимата. Препоръчително е всекидневно да ползвате широкоспектърен продукт с фактор минимум 30.

И най-важното: УСМИХВАЙТЕ СЕ! Усмивката ви прави да изглеждате по-млади и красиви, независимо от следите на времето.

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас :)