Независимо дали целта Ви е да отслабнете, да понижите кръвното си налягане, или да подобрите тонуса си, тези високотехнологични инструменти могат да Ви помогнат да се почувствате по-здрави и по-добре през следващата година. От отчитащи активността джаджи до мащабни уреди, отчитащи не само теглото, тези 10 устройства могат да помогнат за проследяване и постигане на целите, които сте си поставили през годината.

Безжичен кантар, с който следите теглото и телесните си мазнини

Фитнес устройства и джаджи, които ще Ви помогнат да следите прогреса на тренировките си.Числата на скалата могат да разкрият много за Вашия фитнес напредък - новите безжични везни се специализират в предлагането на доста по-голяма картина за реалния състав на тялото Ви, освен просто теглото. Тези нови Wi-Fi устройства се синхронизират с Вашето мобилно устройство за проследяване на теглото и процента на мазнини в тялото Ви.

Часовник за смарт телефон

С все повече и повече телефонни компании, въвеждащи гривни устройства, е по-лесно от всякога да се включи фитнес приложение или стрийминг видео. Независимо дали сте в залата, или тренирате у дома, достъпът до любимата Ви фитнес програма през китката Ви позволява да спрете да се притеснявате да използвате Вашия телефон или таблет потни по време на тренировка и е доста вероятно да получите по-добри резултати по-бързо.

Set Starter Interval Timer

Това е малко устройство, което се слага като пръстен на палеца и може да следи предварително зададени интервали. Когато тренираме, понякога е трудно да държим под око часовника (особено ако той е на телефона). Устройството може да се настрои да известява със звуков сигнал, флаш светлина, да вибрира или да подаде всички три наведнъж.

Инфрачервена сауна

За разлика от традиционните сауни, които разчитат на пара или горещи скали за топлина, инфрачервените сауни затоплят тялото директно чрез проникване през кожата (като се използва същата енергия, освобождавана по естествен начин от слънцето), вместо по въздуха, за да се повиши температурата на сърцевината на тялото. Резултатът е по-суха, нежна и комфортна топлина, която няма да Ви накара да искате да излезете след 5 минути - което е важно, защото по-дългите сесии предлагат по-големи ползи за здравето. В сравнение с традиционната сауна, където човек топи около 3% токсини и 97 процента вода, в инфрачервена сауна човек топи повече от 20% токсини. Освен това едно клинично проучване установи, че при хора, които се наслаждават на 30 минути инфрачервена сауна 3 дни в седмицата, се наблюдава намаление на кръвното налягане.

Bowflex Boost

Bowflex Boost гривната струва значително по-малко, отколкото повечето от останалите, но следи всички показатели, включително сън. Тя също така разполага с безплатно приложение, което върви с нея, и е супер лесна за използване. Съвместима е с iPhone и Android устройства.

Jawbone UP24

Jawbone UP24 системата включва гривна, която може да се свържете безжично с приложението Jawbone UP, както и с любимите Ви приложения за здраве и фитнес за синхронизиране на данни, когато и където искате. Използвайте го, за да следите на Вашата храна, стъпки, разстояние, калории, активно време, времето на почивка и дори качеството на съня.

Fitbit Flex

Фитнес гривни за следене на пулс, сън, изгаряне на мазнини и други спортни устройства и джаджи.Съвместима с Mac, PC, избрани Android телефони и повечето IOS устройства, с гривната Fitbit Flex и нейто съпътстващо приложение можете да следите качеството на съня, изгорените калории и активности. И тя също така работи с много други популярни здравни и фитнес приложения. За разлика от някои гривни, които идват само в един размер, Fitbit Flex се предлага в два регулируеми размера.

Polar Loop

Polar Loop Ви помага да следите Вашата дейност и горенето на калории. Плюс това, тя съхранява до 12 дни стойността на данните. Допълнителен бонус: тази гривна на Polar е водоустойчива. Да - можете да я носите, докато плувате! Единственият недостатък е, че цената на маншета не включва сензор за пулс, който доста оскъпява джаджата.

MyPlate Food and Fitness Tracker

MyPlate Food and Fitness Tracker е безплатна програма, която наскоро беше обновена и подобрена с нови функции, за да стане по-бърза и по-лесна за Вас да постигнете своите фитнес цели. Има дори и безплатно мобилно приложение спътник. С MyPlate можете да видите колко калории трябва да консумирате всеки ден, за да постигне целта си, и можете лесно да проследявате Вашето хранене и двигателна активност само с едно кликване, да получите дневните мотивации и съвети, персонализирани планове за хранене, дневни диаграми, графики и хранителни цели.

Силна 8-седмична онлайн тренировъчна програма

Тези 10 тренировки са създадени от знаменития треньор Ники Холендер и правят тялото Ви да изглежда като че сте прекарали часове във фитнеса само за 30 минути на ден. Тренировките са предизвикателни и забавни и не е необходимо оборудване, така че можете да ги направите във Вашата всекидневна, спалня или хотелска стая. Най-доброто от всичко е, че те са напълно безплатни и можете да ги видите навсякъде, където има интернет връзка - на Вашия лаптоп, мобилен телефон или таблет.

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас :)

keepfit.bg