Всички се страхуват от появата на бръчки по лицата си, защото те ни карат да изглеждаме по-възрастни и нека си го кажем, бръчките са враг на всяка красива жена. Така че, какво да направим, за да стоят далеч от лицата ни? Прочетете, за да разберете.

Избягвайте абразивни сапуни

Те могат да съдържат естествени съставки за почистване на кожата от мъртвите клетки, но ексфолирането засяга масла от първия слой на кожата ни, като така може да се намали нивото на колаген и по този начин да се благоприятства появата на бръчки.

Използвайте хидратиращи продукти

Използвайте хидратиращ крем за лице най-малко два пъти на ден: дневен крем, преди да нанесете грима си сутрин, и нощен крем, който можете да използвате преди лягане. Не е задължително той да бъде много скъп, просто трябва да бъде съобразен с Вашия тип кожа. Препоръчително е кремовете да съдържат подхранващи съставки като хиалуронова киселина или колаген за по-добри резултати.

Пийте много вода

За да имате гладка кожа без бръчки, пийте повече вода за добра хидратация.

Пиенето на вода отговаря за цялостното Ви здраве. Хидратацията е от ключово значение и за кожата Ви. Тя премахва токсините и помага за предотвратяване на бръчки. Трябва да пиете поне 2 литра вода всеки ден.

Стойте далеч от свободните радикали

"Как да се предпазим от свободните радикали", питате се Вие? Е, много просто. Яжте много плодове и зеленчуци, храни, богати на витамин С, ядки, семена и зърнени култури. Антиоксидантите помагат на тялото ни да произвежда повече колаген, който е ключов за борбата с бръчките.

Наспивайте се добре

Спете колкото е възможно повече, и то в правилната позиция. Не спете с лице във възглавницата, защото така създавате налягане, особено на челото си, което не е добре за борбата срещу бръчките. Сънят е чудесна и важна съставка в борбата ни срещу бръчките.

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас :)

keepfit.bg