Кола маската е един от най-добрите методи за епилация. Тя може да се направи както у дома, така и в салон за красота. Ако козметиката, която използвате, е качествена, не е нужно да се притеснявате за използването на кола маска. Ако искате да спестите пари и да си направите кола маска в домашни условия, Вие трябва да знаете как да използвате тези кола маска комплекти за домашни условия правилно и ефективно. Ако не сте запознати с методите и начините на използване, може да настане голяма бъркотия. Дразнене на кожата и зачервявания са само част от последиците след кола маската. Така че, преди да се започне с прилагането на практика, е най-добре да се запознаете с основните похвати и методи на епилацията с кола маска, като изберете правилните за мъже и жени. Така че, нека Ви представим в няколко стъпки как да използвате комплекта за кола маска в домашни условия ефективно.

Като цяло, има различни комплекти за кола маска в домашни условия, от които трябва да изберете внимателно най-подходящите. Обикновено комплектите за кола маска в домашни условия включват: епилиращ восък (твърд восък, мек восък, восък в пълнител за ролон), нагреватели (ролон нагреватели и нагреватели тип купа), лентички, напоени с восък, хартия за отделяне на восък, шпатула, козметика, подготвяща кожата преди кола маската, козметика за почистване след кола маската (масло или крем).

Как се използва правилно кола маска - поставяне, време на изчакване, премахване, поддържане на кожата след кола маска.

Проверете най-добрите комплекти за кола маска в домашни условия в нашия сайт.

Правилна дължина на косъма

По принцип за епилация с кола маска има изискване за дължината на косъма. Препоръчително е дължината на косъма да бъде около 6 мм. За да отстраним косъма цял, е необходима тази дължина. Ако косъмът е прекалено дълг, той ще се скъса в средата и няма да се изтръгне от корена. За някои продукти, като например някои ленти, напоени с восък, се твърди, че може да се използват и на 2 мм косъм.

Ексфолирайте целевата зона на епилация

Ексфолирайте целевата зона, преди да бъде епилирана с кола маска. Ексфолирайте кожата си и така ще си помогнете, като премахнете мъртвата кожа, която се отделя при епилацията с кола маска, и по този начин ще засилите ефекта от восъка. За тази цел може да използвате ръкавица от органична сплетена материя за баня или пилинг продукти за тяло. Ексфолирането трябва да се направи в деня преди кола маската.

Вземете болкоуспокояващо

Ако се страхувате от болка от кола маската, можете да вземете едно хапче болкоуспокояващо, като например Адвил, час преди кола маската. Специално за бикини зоната епилацията с кола маска ще причини някаква болка. Приемането на болкоуспокояващо може да намали болката по време на кола маската.

Вземете душ или вана преди кола маската

Вземането на душ или вана преди кола маската ще омекоти косъмчетата по кожата Ви. Също така топлата вода отваря порите на кожата, така че по-лесно и безболезнено ще се махат косъмчета с кола маската.

Подсушете кожата си и нанесете бебешка пудра

Нанесете бебешка пудра на целевата зона от кожата, като се уверите, че кожата Ви е подсушена. В допълнение, бебешката пудра премахва някои масла от кожата. Тя помага за това, когато се нанася восъкът, той да полепва по косъмчетата, а не по кожата.

Загряване на восъка

Нагряването на восъка с нагревател се препоръчва. Температурният контрол е от ключово значение за успешната епилация с кола маска. С нагревател за кола маса можете да контролирате и поддържате температурата лесно. За перфектни резултати восъкът не трябва да бъде нито прекалено горещ, нито прекалено студен. С днешните нагреватели за кола маска процесът е автоматичен и се подържа златната температура.  Ако не използвате професионални нагреватели за кола маска, може да направите малък тест върху кожата си и така сами да прецените точната температура за Вас.

Нанасяне на восъка по посока на растежа на косъмчетата

Кола маската се нанася по посока растежа на косъмчетата.Това правило е много важно, когато нанасяте кола маската. Нанасяйте тънък слой от кола маската върху малки участъци за повече ефективност.

Издърпвайте лентите в обратната посока на растежа на косъма

След като притиснете лентата (хартията) за епилация върху зоната, нанесена с кола маска, просто издърпайте с бързо и рязко движение. Посоката на издърпване трябва да бъде противоположна на посоката на растежа на космите. Дръжте кожата си изпъната с другата ръка, когато издърпване лентата.

Нанесете бебешко олио или професионално масло за след депилация, за да се отстранят остатъците от восък по кожата

Препоръчително е да използвате козметични продукти, които да почистват остатъците от восък по кожата. Отмиването на восъка от кола маска с вода или сапун е трудно и изисква много търкане, като така може да претриете кожата и да я възпалите. Използвайте козметика за овлажняване, хидратиране и успокояване на кожата след кола маска за по-бързо възстановяване и за по-гладка кожа.

Свързани продукти:

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас :)

keepfit.bg