Редуцирането на обема на бедрата може да се окаже доста трудна задача. Въпреки това е възможно да изгорите мазнините по цялото си тяло, включително и бедрата, само с кардио дейност и силови тренировки. Ако искате да намалите обиколката на бедрата си много бързо, например за 3 дни, е важно да си поставите здравословни цели и да наблегнете на висока интензивност на кардио упражненията за по-бързо изгаряне на калориите. Тези промени в начина Ви на живот ще Ви помогнат да постигнете желаните слаби бедра.

Стъпка 1

Колко се отслабва в бедрата с диета за една седмица?Задайте си цел - колко искате да Ви отслабнат бедрата. Препоръчителното отслабване на седмица е до 1 килограм, съветват специалистите диетолози. Това прави по-малко от 230 грама мазнини за три дни. За да постигнете тази цел, трябва да намалите дневните калории до 1000 дневно.

Стъпка 2

Като намалите калориите, които приемате, се спира притокът на мазнини към бедрата. Ограничаването на организма с до 1000 калории дневно само чрез упражнения е трудно, затова използвайте нискокалорична диета, за да си помогнете да постигнете тази цел. Например изяждайте 600 калории по-малко дневно и правете тренировки, еквивалентни за изгарянето на 400 калории. Избирайте храни с ниско съдържание на калории като плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и нискомаслени млечни продукти.

Стъпка 3

Изберете високо интензивни кардио тренировки, които горят най-много калории. Например ходенето по 5-6 км. изгаря само 148 калории за 30 минути при човек, тежащ приблизително 70 килограма, споделят диетолози. И все пак, ако карате ролери за 30 минути, изгарянето на калории се увеличава с до 260.

Стъпка 4

Подсилете бедрата си с „Плие“ упражнения. Заемете изправено положение с лек разкрач, като позиционирате краката си малко по-широко от ширината на раменете. Изпънете ръцете си пред тялото на нивото на раменете и се опитайте пръстите на краката Ви да сочат максимално в различни посоки. Започнете да клякате, като държите гърба изправен, и се опитвайте максимално много да клякате до земята и след това се изправете. Повтаряйте това упражнение по една минута.

Стъпка 5

За да отслабнете в бедрата, трябва да правите интензивни кардио упражнения.Упражнения клекове с топка за подсилване на бедрата. Застанете в изправено положение, като поставите топка между долната част на гърба и някоя стена. Започнете да клякате колкото можете по-ниско, като се задържате в най-ниската точка около 3 секунди, и след това се върнете в изходна позиция. Упражнението се повтаря пет пъти по време на тренировка. Когато напреднете с тренировките, може да правите по 12 повторения.

Съвети и предупреждения към упражненията

Не правете упражнения за бедра всеки ден. Оставете поне един ден почивка между тренировките. Това ще подпомогне нормалното възстановяване на мускулите.

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас :)

keepfit.bg