Когато става дума за избор на средство за обезкосмяване, един от най-ефективните и все още евтини методи, който можете да изберете, е кола маската. Кола маската е подходяща за прилагане върху почти всяка част от тялото Ви и е един от най-старите методи на епилация, който познаваме. Ако изберете да се обезкосмите с кола маска, не само можете да посетите салон за епилация, но с огромния набор от комплекти за обезкосмяване с кола маска, предлаган на пазара, можете да го направите и в домашни условия. Кола маската е все по-популярен метод не само при жените, но също така и при мъжете, които искат да премахнат грозното окосмяване по своето тялото.

Разгледайте най-изгодните нагреватели за кола маска

Защо да изберем кола маска?

Едно от основните предимства на кола маската, в сравнение с други методи за обезкосмяване, е, че повторният растеж на косъма отнема доста дълго време. В зависимост от областта на тялото, а и от самия косъм, може да отнеме между 3 и 6 седмици, за да поникне наново. Освен това, ако се обезкосмявате с кола маска редовно, повторното поникване на косъмчетата постепенно ще започне да се забавя, което ще Ви позволи да се обезкосмявате на по-дълъг период от време. Някои жени, които се обезкосмяват с кола маска в продължение на няколко години, отчитат, че нямат нужда от епилация до 3 месеца от последната такава.

Хубавото на кола маската е, че тя може да се използва върху повечето части на тялото, без значение колко големи или малки са те. Най-често кола маската се използва за краката, но много хора избират този метод за премахване на космите и от подмишниците, бикини линията, гърба, гърдите, горната част на устните и веждите.

По-меки косъмчета и по-гладка кожа

Нещото, което най-много се харесва на жените, избрали епилацията с кола маска, е, че когато косъмът започва да расте отново, той е много по-фин и по-гладък, отколкото с други методи за обезкосмяване. Това е така, защото повечето други методи режат косъма, оставяйки груб край в горната част, докато кола маската издърпва косъма при корена и така израства напълно нов косъм. Кола маската оставя кожата гладка и без наболи косми, което Ви дава увереност за гладка и красива кожа, която да показвате. Обезкосмяването с кола маска също така премахва мъртвата кожа, заедно с косъмчетата, и така придава на кожата здравословен блясък.

Вече повече мъже избират кола маска

Обезкосмяване с кола маста при мъже.

Кола маската, както вече споменахме, е напълно унисекс епилация и в последно време има все повече мъже, които проявяват интерес към обезкосмяване с кола маска. Частите, предпочитани най-често от мъжете за обезкосмяване с кола маска, са гърба, моно-веждата (разделяне на веждите) и космите по гърдите. Разбира се, има и мъже, които предпочитат също да обезкосмят краката, бедрата и зоната на слабините. Едно от предимствата, на което мъжете се радват, е, че кола маската подчертава техните мускули и така изглеждат по-оформени. В днешно време има салони за епилация само за мъже и такива, които са унисекс. Последните години има и доста полезни и лесни за използване нагреватели за кола маска, които може лесно да се използват в домашни условия и имат същия резултат, както при професионалните салони за епилация.

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас :)

keepfit.bg